
SEO uyumlu makale internet sitesi olan ve Google’da üst sıraları hedefleyen kişiler tarafından tercih edilen içerik türüdür. SEO dediğimiz kelime arama motoru optimizasyonu kelimesinin kısaltmasıdır. Makalenin arama motoruyla uyumlu olması da SEO uyumlu makale kavramının oluşmasını sağlar.
SEO Uyumlu Makale Oluşturma
“Arama Motoruyla uyumluluk nasıl sağlanır ki” diyeceğinizden eminim. Arama motorları geçmişten günümüze oldukça gelişmiş çeşitli algoritmalara sahiptir. Bundan 15 yıl önceki Google ile şu anki Google’ın arasında dağlar kadar fark vardır. Tabi bunlar sıradan internet kullanıcılarına yansımaz. Yansısa dahi bile hissedilebilir bir değişiklik değildir. Şimdi SEO Uyumlu Makale konusu içerisinde söylediğimizde daha rahat anlaşılacağından eminim.
Sitelerin İndexlenme Mantığı
Google siteleri indexlemek yani sizin en ufak bir şey yazdığınızda karşınıza milyonlarca sonuç getirdiği o devasa sıralamaya alabilmesi için botlar kullanır. Google’ın botları zararsız botlardır. Sitenizin durumuna göre günlük, haftalık ya da aylık olarak sitenizi ziyaret ederek değişikleri ana merkeze bildirir. Bu sayede içerikleriniz indexlenmiş olur. Önceden hatırlayanlar olacaktır, Google Gibi Getir gibi çeşitli yollar ile indexlenme hızını artırabiliyordunuz. Günümüzde bu durum böyle değil. Google Gibi Getir’in yerini daha gelişmiş ve otomatik özelliklere sahip olan Search Console almış durumda. Artık tek tek sitelerinizi indexletmek yerine Search Console’a bir sitemap ile işi çözebiliyorsunuz.
SEO Uyumlu Makaleler ve İndex
Tabi bunların SEO Uyumlu Makale ile alakası nedir diye soracaksınız haliyle. Hemen anlatayım.
Google botları sitenizi ziyaret ederken birtakım noktalara dikkat eder. Dikkat etmek demeyelim de robot olduklarından belirli işaretleri ararlar. Örneğin bir içeriğin indexlenip indexlenmemesi gerektiği “noindex” kalıbından anlayabilir. Noindex kalıbını gördüğü sayfaları indexlememesi gerektiğini anlayabilen bir bot, elbette sizin makalenizi de algılayacaktır. Ancak burada birkaç detay önemlidir. Bot sizin sitenizi faydalı görebilmesi için kullanıcı dostu olmanızı ister. Kullanıcı dostu nasıl olunur derseniz de işte bu noktada SEO Uyumlu Makaleler devreye giriyor. Nasıl mı, işte böyle:

- Okuma kolaylığı, makale içerisinde kullandığınız başlıklar; başlık sınıflandırmaları (h1,h2,h3 gibi tag’lar) okumayı kolaylaştırır. SEO Uyumlu Makale için olmazsa olmaz niteliklerden birisi budur.
- Google sizi indexlerken hangi kelimede çıkmanız gerektiğine hemen karar veremez. Bunun için içeriğinizin incelenmesi gerekir. Ancak akıllı botlar sayesinde kelimeler analiz edilerek içerikteki kelime yoğunluğuna göre kullanıcıya sunulur. Bu noktada anahtar kelime seçimi ve kullanımı SEO Uyumlu Makaleler için püf noktayı oluşturmaktadır. Makalelerinizin içinde makalenizi yansıtan 1-2 kelimeden oluşan bir keyword olmalıdır. Bunu makalenizin başında, sonunda, ortasında kısaca değinmeniz gereken her yerde kullanmalısınız. Sakın her yeri anahtar kelimeyle doldurmaya kalkmayın. Unutmayın asıl hedefiniz kullanıcı dostu olmak.
- Google sadece arama motoruna faydalı olmanızı istemez, hatta bu durum en son istediği şeylerden biri bile olmayabilir. Google esasında sizden beklentisi, ziyaretçilerinizi memnun edip edemediğinizdir. Bu nedenle de ziyaretçiyi doyurmak, onda memnuniyet uyandırmak SEO Uyumlu Makale için bir diğer detaydır. E niye yazıyoruz o zaman bu makaleleri diyecekler vardır elbet. Hemen onlara da cevap verelim, esasında kullanıcı dostu olmayı hedefliyoruz. Bilgi vermeyi, hızlı ve net cevaplar sunabilmeyi amaçlıyoruz. Sadece arama motorunun hoşuna gitsin diye içerik oluşturursak insanlar anlayamayacağı için, ziyaretçilerimizin çoğu botlar olacaktır.
Pingback:Amazon Dropshipping İçin Neden SEO Gerekli? Dropshipping SEO Nedir?